lørdag den 15. december 2012

#DIY: En lille julegave idé

 På et julemarked kom vi forbi en bod med en meget, meget sød dame som solgte sten til haven med fine motiver på. Vi spurgte til hendes fremgangsmåde og hun fortalte raskvæk for, som hun sagde, det nytter ikke at holde på hemmelighederne, man får mere ud af lidt goodwill. Så ideen bliver hermed herfra også givet videre - for vi måtte straks hjem og igang. 
Fremgangsmåde:
Man tager nogle fine servietter (i dette tilfælde med julemotiv) og åbner dem indtil der kun er det helt fine, tynde yderste lag tilbage. Herfra klipper du det ønskede motiv ud.

Motivet limes på med decoupage-lim og en blød, fin pensel- her kræves lidt fingersnilde, det kan være lidt svært for mindre børn for det er noget diffust og kan godt knække hvis det bliver for vådt.

Vi har bunkevis af hvide sten rundt om hele huset, men det hæfter også glimrende på "natursten".
Vi så nogle meget flotte marmorerede og grånistrede sten med fx. lavendelmotiv.

Når det er tørt, dækkes med en mat decoupage-lak.
Det skal helst være mat lak idet det så giver en finish så det ser ud som om motivet er en del af stenen selv. Disse som vi har lavet, mangler stadig deres lak så de ser endnu lidt "tørre" ud. Nissen herunder med det store skæg og den røde næse er den, der bedst viser hvordan det færdige resultat bliver.
Og efter sigende kan de både holde til at være ude og inde efter lakken. 
En glimrende idé til en velkomst på trappen?
Vi fik lyst til selv at lave motiver og brugte derfor servietternes "underlag". Her skal man lige huske at hvor man ikke farver, bliver det gennemsigtigt.
Disse 3 sten er af eget design, øverst mine to, til venstre er min kærestes.
Den smukke flaske allerøverst er min skønne datters kreation. 
Det er da bedre end 1 mio. indkøbte julepynterier, hva? ;-)
Et voila; julegaven til mormor og morfar/farmor & farfar/oldemor er hjemme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar