mandag den 7. november 2011

Opskrift på kartoffel-klatkager

Opskriftpå kartoffel-klatkager
Spises fx til Halloween eller bare i de hyggelige mørke efterårsaftener. De er lækre til suppe.
Der er masser af go i klatkagerne selv, så de kan sagtens fungere som selvstændigt måltid.
Det er supernemt og superhurtigt at lave.
Mængderne af mælk og mel må du sjusse dig lidt til - jeg laver alt på slump - men har givet et bud.

Du skal bruge:

Kartofler - fx 500 g - 1 kg
2-3 æg
Mel, ca 3 dl.
ca. en halv liter mælk - hos os bruger jeg ofte rismælk
Salt og peber
-- en variation er også at bruge kanel

Kartoflerne skrælles og rives groft på rivejernet. Æg slåes ud og piskes sammen med mel og mælk, salt og peber. De revede kartofler blandes i så du får en dejlig tyk konsistens.
Klatkagerne bages på panden - godt med fedtstof (helst smør - rigeligt smør) Læg en spiseskefuld klatkagesnask på af gangen. Vendes når de er brunede og gyldne. Kan evt få den sidste eftervarme i ovnen hvis du får mange gæster.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar